jueves, 11 de diciembre de 2008

EL NUCLI ANTIC, UN BÉ ESCÀS?

Benvolgut Sr. Alcalde de Bellvei,


El poble de Bellvei li demana un debat per a poder conversar i discutir el futur del nostre poble a través d’una comunicació directa entre els bellveïns i l’ajuntament; però a vostè només se li acut fer arribar una carta a totes les cases.

Com que ens és difícil i car fer arribar un escrit a totes les cases del poble, creiem necessari a través d’aquest blog, donar la nostra visió sobre tot el que vostè argumenta:

1. Sobre la Modificació Puntual de les Normes Subsidiàries, la gent del poble no s’havia queixat mai d’aquestes normes perquè no es coneixien les seves dimensions. Ara s’han conegut a causa d’un projecte immobiliari on es pretén derruir una casa i construir 16 habitatges en ple nucli antic de Bellvei. El tema és ben senzill Sr. Alcalde, es basa simplement en la sensibilitat de les persones, volem un Bellvei on hi hagi pisos atapeïts que no conservin l’harmonia del poble i que puguin ocasionar greus problemes de mobilitat en el casc antic?. Les 62 famílies (amb els seus respectius membres) que han presentat les al·legacions que tan mal de cap li estan causant, per què no se les escolta? Per què no vol fer el debat que des del “Fòrum de Bellvei: Expressa’t en Llibertat” tan li demanen? Potser és perquè té por que hi hagi més famílies que també estiguin en desacord amb vostè o que potser no sap defensar allò que és indefensable?

2. Finestres d’edificis a cal Ponico…, vostè mateix ho diu aquestes finestres es tapiaran igualment que es fes una casa, doncs així per què ho esmenta Sr. Alcalde? vostè diu que al casc antic hi ha edificis amb unes pèssimes condicions; però s’ha parat a pensar que perquè això passi hi ha dos culpables: els mateixos propietaris i també els governants. Els governants perquè no han fet polítiques de rehabilitació de façanes i no han buscat la manera de poder concedir ajuts per finançar aquestes obres; com s’està fent en molts ajuntaments.

3. Llicència d’obres, em sap greu esmentar-li que el projecte de 16 habitatges al mig del casc antic amb la llicència d’obres donada no complia escrupolosament, com diu vostè, la normativa vigent i que des del Departament d’Urbanisme ja li van fer saber. A més vostè mateix ho va explicar als mitjans de comunicació que de 6 punts complia 5 i mig, o sigui que això no és escrupolosament ja que també podem esmentar que es va concedir una llicència que no complia la normativa.

La funció de l’alcalde és donar servitud al poble, a tot el poble. Per tant, un alcalde no pot dir : “No em puc permetre perdre el temps, en causes tan grises com la que patim i si algú vol seguir aquest camí, allà ell… ni amb mi ni a l’equip de govern ens hi trobarà”. Perdoni, però aquestes causes grises afecten com a mínim a 62 famílies (i el casc antic no és tan gran).

Laia Urgell i Sergi Miravent

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Endavant les haches!
aquest personatge ha fet molt mal al poble, i no només econòmic, sinó cultural i social..

Anónimo dijo...

Ja s'acabat l'ordeno i mando, el poble vol parlar i vol ser escoltat! Si el poble fa pinya serem escoltats!! L'unica batalla que es perd es la que s'abandona!!

Anónimo dijo...

No estic d'acord amb res del que comenteu. No es pot menystenir l'actuació d'un alcalde que ha fet tant pel poble com per la seva gent. D'aquestes 62 alegacions que comenteu, moltes són de persones que ni viuen ni treballen a Bellvei.
Deixem de vendre fum!!!!!I d'enganyar a la gent.
Visca Bellvei

Anónimo dijo...

Vendre fums?? Enganyar a la gent??
I com ho saps que aquestes 62 al·legacions no viuen ni treballen a Bellvei?? Serà pq estas a dintre, oi??
Recordo que eren 500 al·legacions!!